witam, może ktoś miał do czynienia z letnimi oponami Viking?
[O1] samo otwierające się szyby
Zwiń
X
-
[O1] samo otwierające się szyby
Pojawił się problem, dość poważny a mianowicie
Wyłączam samochód, szyby zamknięte, zamykam samochód, wstaje rano i co widzę. Widzę otwartą do połowy szybę pasażera (prawy przód), następna noc prawie to samo tylko że prawa tylna. pomyślałem sobie że może ktoś dla jaj mi to jakoś obniża dziś postawiłem na strzeżonym i co rano to samo lewa prawa do połowy w dole :/
-
-
Wiec prawdopodobnie sterownik. Pamiętaj że to elektryka i większość elementów jest ze sobą połączonych. Jeżeli jeden nie działa,to w zasadzie masz pewność ze pozostałe także padną,jak w przypadku lusterek. U mnie w Passacie szyby otwierają się na odwrót: górnym przyciskiem na dół,a dolnym w górę :P Musisz to jak najszybciej naprawić,bo przez noc do środka samochodu może dostać się wilgoć.www.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !
Komentarz
-
-
Re: samo otwierające się szyby
Zamieszczone przez tomwawaPojawił się problem, dość poważny a mianowicie
Wyłączam samochód, szyby zamknięte, zamykam samochód, wstaje rano i co widzę. Widzę otwartą do połowy szybę pasażera (prawy przód), następna noc prawie to samo tylko że prawa tylna. pomyślałem sobie że może ktoś dla jaj mi to jakoś obniża dziś postawiłem na strzeżonym i co rano to samo lewa prawa do połowy w dole :/
Masakra, zwłaszcza w przypadku auta stojącego pod blokiem w czasie prawdziwej polskiej jesieni. ;-)
Okazało się, że uszczelka lewych przednich drzwi jest odkształcona i woda leje się na sterownik. Niestety w sterowniku było zielono i doraźna jego naprawa załatwiła sprawę tylko na jakiś czas. Pomogła wymiana sterownika / koszt spory bo kilkaset złotych / i....uszczelki za 56 złotych. Powodzenia!była O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
Serwis By DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zm3791Prawdopodobnie masz to samo co było u mnie :
przegniły piny w sterowniku przy silniku szyby LP.
Sprawdź też czy nie padło np. sterowanie el.lusterek,
To co się padło? sterownik?
Zamieszczone przez MechanicMusisz to jak najszybciej naprawić,bo przez noc do środka samochodu może dostać się wilgoć.,
Komentarz
-
-
No to masz to co ja, padły piny w sterowniku
znajomy mi go trochę "zregenerował" teraz brak "tylko" sterowania i podgrzewania lewego lusterka i nie działa centralny w drzwiach kierowcy.
Jak będziesz wymieniał sterownik to sprawdź jaki masz (dokładnie spisz oznaczenia), bo jak zamontujesz inny to nie wszystko może działać, ja już dwa razy rozbierałem boczek
Komentarz
-
Komentarz